Izvor: Blic, 30.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar pravde ostao, smenjen upravnik zatvora u Foči

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerald Selman izjavio je danas da neće podneti ostavku zbog bekstva Radovana Stankovića, osuđenog za ratne zločine, iz zatvora u Foči.

Selman je na konferenciji za novinare rekao da je, na zahtev premijera RS Milorada Dodika, smenjen upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Foči Aleksandar Cicmil.

Stanković je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim civilima u Foči 1992. On je 25. maja pobegao iz zatvora kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispred Kliničkog centra u Foči, gde je trebalo da ode kod stomatologa, otrgao čuvarima i uskočio u "folksvagen golf" koji je bio u pokretu.

Ministar Selman, priznajući da je bekstvo Stankovića slučaj koji spada u nadležnost Ministarstva pravde RS, kazao je da je "sasvim logočno da to ministarstvo treba da oseća određen stepen odgovornosti", ali je dodao da na njega nije vršen pritisak da podnese ostavku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.