Mektić: Ambasadorici Čolaković više ne bih više dao da predstavlja BiH u mesnoj zajednici u Somaliji

Izvor: Blic, 01.Mar.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Ambasadorici Čolaković više ne bih više dao da predstavlja BiH u mesnoj zajednici u Somaliji

Ambasadorici Mirsadi Čolaković nakon otvaranja pisma ne bih dao da predstavlja Bosnu i Hercegovinu u mesnoj zajednici u Somaliji, kazao je Dragan Mektić komentarišući otvaranje pisma iz Haga upućeno Mladenu Ivaniću.

Ministar bezbednosti BiH je kazao da je istraga u okviru Ministarstva vanjskih poslova pokazala da je otvoreno pismo predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

-Znači li to da ja smem svoju tašnu ostaviti u ambasadi i otići do toaleta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hoće li je neko otvoriti? Pozvaću direktora SIPA-e da analizira jednu situaciju. Ambasada BiH je područje BiH i tamo je počinjeno krivično delo, povreda tajnosti pisma. Tražiću da provede istragu. Za mene je ona počinila najmanje jedno krivično delo, a to je nesavestan rad. To nije stvar pisma. Ustav BiH garantuje tajnost pisma-poručio je Mektić.

komentarišući reviziju presude, Mektić je nedavno uputio oštre poruke Bakiru Izetbegoviću.

-Uputio sam oštre poruke prema njemu i nekim aktivnostima jer sam smatrao da će kriza, na način kako je vodi, dovesti do toga da BiH postati nemoguća misija- rekao je on.

Mektić je ranije izjavio da Bakir Izetbegović patološki mrzi Srbe.

-Nije hteo da uđe u priču da se priča o reviziji vrati u institucije, iako je pozivan nekoliko puta. A sada mi njega pozivamo da se vrati u institucije sistema. Ja sam pitao ko je to doneo odluku, nakon što su sedili u Većnici- dodao je Mektić te kazao da je potez supruge Bakira Izetbegovića na račun ekavice koju je govorila jedna novinarka "odraz odnosa iz njihove kuće."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.