Izvor: Blic, 15.Dec.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kormak: Usvajanje Zakona o akcizama u BiH je težak, ali pozitivan korak napred

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Morin Kormak ocenila je pozitivnim usvajanje Zakona akcizama na sednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ona je istakla da j to Zakon koji će "osloboditi" značajnu podršku za infrastrukturni napredak BiH, odnosno da će osloboditi sredstva iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i ostalih institucija.

Kormak je danas u Sarajevu istakla da će BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imati koristi od toga da bude jače povezana sa Evropom, jer trenutno, kako je rekla, u BiH  i postoje samo ograničeni kilometri autoputeva.

- Kada postoje autoputevi dolazi do vrlo značajnog ekonomskog razvoja. Infrastruktura, uz podršku koju BiH dobija od svojih evropskih partnera, zaista će biti u korist svih građana - smatra Kormak.

Zaključila je da je usvajanje Zakona o akcizama korak koji jeste težak, ali da je "pozitivan korak napred" te izrazila nadu da će biti preduzeti i ostali koraci potrebni da bi se oslobodili fondovi te da bi došlo do većeg napretka za građane BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.