Klizište prijeti putu u Priječanima

Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Dec.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište prijeti putu u Priječanima

Klizište u Hilandarskoj ulici u naselju Priječani, koje je tokom ove godine sanirano nekoliko puta, ponovo se aktiviralo. Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Nebojša Tojagić rekao je da je postojeći nasip utonuo oko 30 centimetara u odnosu na nivo puta, piše "Glas Srpske". - Pitanje je šta se dešava ispod samog sloja asfalta i da li će komad puta otići zajedno sa nasipom u Vrbas - kazao je Tojagić. Dodao je da je klizište sanirano već tri puta, ali da nasip svaki put sklizne u >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << rijeku. - Tom dionicom svakodnevno saobraćaja autobus, a put je toliko uzak da je pitanje, ako dođe do daljeg klizanja, do kada će autobus moći ići tim putem - rekao je Tojagić. Kako kaže, raspolaže informacijom da preduzeće "Autoprevoz", čiji autobusi saobraćaju na pomenutoj relaciji, prati situaciju sa klizištem i da će, ako procijeni da su putnici i njihova vozila ugroženi te da ne mogu više saobraćati tom dionicom, obustaviti liniju. Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da klizište na putu u Priječanima nije moguće trajno sanirati dok ne bude urađena kompletna projektna dokumentacija. - Na toj dionici i dalje dolazi do erozije tla i pratimo šta se tamo dešava - kazao je Novaković. Dodao je da su preduzeli sve što je potrebno te da za sada ne postoji opasnost. - Taj dio puta i dalje ćemo dosipati kako bi put bio prohodan dok ne bude urađena projektna dokumentacija i klizište trajno sanirano - objasnio je Novaković. Prema njegovim riječima, na tom području postoje problemi i sa manjim mostićem koji je bio napukao u vrijeme poplava, ali on je saniran. Klizište u toj ulici posljednji put je sanirano prije dva mjeseca. Izgradnja Dio puta od Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" prema naselju Priječani u dužini od 400 metara trebalo bi da bude izgrađen iduće godine. - Put je trebalo da bude izgrađen ove godine, ali do toga nije došlo, tako da je gradnja prebačena za iduću godinu - rekao je Nebojša Tojagić.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Klizište prijeti putu u Priječanima

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2014

BANJALUKA - Klizište u Hilandarskoj ulici u naselju Priječani, koje je tokom ove godine sanirano nekoliko puta, ponovo se aktiviralo...Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Nebojša Tojagić rekao je da je postojeći nasip utonuo oko 30 centimetara u odnosu na nivo puta..."Pitanje je šta se dešava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.