Klizište prijeti putu u Priječanima

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište prijeti putu u Priječanima

BANJALUKA - Klizište u Hilandarskoj ulici u naselju Priječani, koje je tokom ove godine sanirano nekoliko puta, ponovo se aktiviralo.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Nebojša Tojagić rekao je da je postojeći nasip utonuo oko 30 centimetara u odnosu na nivo puta.

"Pitanje je šta se dešava ispod samog sloja asfalta i da li će komad puta otići zajedno sa nasipom u Vrbas", kazao je Tojagić. Dodao je da je klizište sanirano već tri puta, ali da nasip svaki put >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sklizne u rijeku.

"Tom dionicom svakodnevno saobraćaja autobus, a put je toliko uzak da je pitanje, ako dođe do daljeg klizanja, do kada će autobus moći ići tim putem", rekao je Tojagić.

Kako kaže, raspolaže informacijom da preduzeće "Autoprevoz", čiji autobusi saobraćaju na pomenutoj relaciji, prati situaciju sa klizištem i da će, ako procijeni da su putnici i njihova vozila ugroženi te da ne mogu više saobraćati tom dionicom, obustaviti liniju.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da klizište na putu u Priječanima nije moguće trajno sanirati dok ne bude urađena kompletna projektna dokumentacija.

"Na toj dionici i dalje dolazi do erozije tla i pratimo šta se tamo dešava", kazao je Novaković. Dodao je da su preduzeli sve što je potrebno te da za sada ne postoji opasnost.

"Taj dio puta i dalje ćemo dosipati kako bi put bio prohodan dok ne bude urađena projektna dokumentacija i klizište trajno sanirano", objasnio je Novaković, a prenosi Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, na tom području postoje problemi i sa manjim mostićem koji je bio napukao u vrijeme poplava, ali on je saniran. Klizište u toj ulici posljednji put je sanirano prije dva mjeseca.

Dio puta od Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" prema naselju Priječani u dužini od 400 metara trebalo bi da bude izgrađen iduće godine.

"Put je trebalo da bude izgrađen ove godine, ali do toga nije došlo, tako da je gradnja prebačena za iduću godinu", rekao je Nebojša Tojagić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.