Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi snimaju film o KOMŠIJSKIM ODNOSIMA u BiH, ovo je prvi trejler

Izašao je prvi trejler za film “Salvation“ koji su glumci iz BiH Emina Minka Muftić i Armin Omerović pod rediteljskom palicom Orkenbeka Bajsenbaja početkom godine snimali u Pekingu.

U pitanju je priča o Bosancima i Hercegovcima, tačnije o prijateljima i komšijama Bošnjacima i Srbima, koje rat odvede na suprotne strane. U jednoj akciji Ivan kojeg igra Pavle Kujundžić, beogradski glumac koji živi u Kini, zapravo pokuša spasiti Fatimu (Emina Minka Muftić) i Faruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (Armin Omerović)…

– Ovaj film je nezaboravno iskustvo za mene, kako zbog profesionalnosti ekipe koja je radila sa nama, tako i zbog njihovog gostoprimstva. Snimali smo u jednoj napuštenoj fabrici u Pekingu, gde je bio napravljen set. Imali smo uglavnom noćna snimanja, ali, bilo je ugodno iskustvo, pozitivan izazov za mene, obzirom da je to drugačija škola i tehnologija kojom su se koristili od one koju mi ovde koristimo. Susreli smo se i sa drugačijom rediteljskom estetikom, pa iako nije znao engleski jezik, uspeli smo se razujeti zahvaljujući izvrsnim prevodiocima- ispričao je Omerović, piše Coolstyle.

Kaže da je film “Salvation“ važna priča za sve u Bosni i Hercegovini, ali i za umetničku scenu u BiH obzirom da su zahvaljujući agentu Anili Gajević i njenoj agenciji “Zona“glumci uspeli biti deo tako velikog i značajnog projekta kojeg čeka bogat festivalski život.

– Reditelj se bavio nama, ljudima u BiH, porodicom, našim nesretnim ratom, ali pre svega se bavio likovima, njihovim karakterima, što se vidi u traileru. Film je već prikazan na jednom od festivala i dobio je nagradu za najbolju režiju i kameru. Film inače ima dve verzije, a postoji mogućnost da preraste i u dugometražni igrani, i tada bi snimali kod nas - naglasio je Omerović.

Izrazio je nadu da će publika u BiH film videti uskoro, ali, nije mogao precizirati kada bi to moglo biti.

U autorskom timu filma je i scenograf Vedran Hrustanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.