Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Jun.2013, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janez Janša osuđen na dvije godine zatvora

Donedavni slovenački premijer Janez Janša osuđen je na dvije godine zatvora i novčanu kaznu pošto ga je sud proglasio krivim za korupciju u aferi "Patrija". Janez Janša je proglašen krivim za krivična djela davanja ili primanja poklona pri kupovini oklopnih vozila od finskog preduzeća Patria, a Okružni sud u Ljubljani ga je osudio na dvije godine zatvora i 37.000 evra globe. Presuda još uvijek nije pravosnažna. Prema riječima sudije, Barbare Klanšek, doskorašnji slovenački premijer, Janez Janša je primio nagradu, istovremeno kontrolisao proces i bio obaviješten o potkupljivanju u slučaju kupovine pomenutih oklopnih vozila za vojsku Slovenije. Pored Janše, Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/janez-jansa-osudjen-na-dvije-godine-zatvora.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenački "Slučaj Patria": Janša kriv! Odlazi u zatvor na dve godina

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2013

Janez Janša je proglašen krivim za krivična dela davanja ili primanja poklona pri kupovini oklopnih vozila od finskog preduzeća Patria, a Okružni sud u Ljubljani ga je osudio na dve godine zatvora i 37.000 evra globe. Presuda još uvek nije pravosnažna...Prema rečima sudije, Barbare Klanšek,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.