Jordan: Osuđen kraljev ujak

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordan: Osuđen kraljev ujak

Aman -- Jordanski sud osudio je odbeglog ujaka kralja Abdulaha ll na 37 godina i pet meseci zatvora uz težak rad i novčanu kaznu, za zloupotrebu službenog položaja.

Sud je naložio Validu Kurdiju, kome je suđeno u odsustvu, da plati kaznu od 284,4 miliona dinara (401 milion dolara, 306 miliona evra), izjavio je je sudski zvaničnik AFP-u.

"Kurdi, koji je sada u bekstvu u Britaniji, osuđen je za zloupotrebu službenog položaja u dva slučaja vezana za sklapanje poslova prodaje i isporuke procenjena na oko 31 milion dinara", objavio je zvaničnik ne ulazeći u detalje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tek sad krajnja presuda Stanaju

Izvor: B92, 06.Jun.2013, 11:50

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu izrekao pravosnažnu presudu kojom je osudio pokojnog Antona Stanaja na šest i po godina zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona dinara...Stanaj, koji je ubijen u martu u Sudanu, osuđen je zbog organizovanja kriminalne grupe za krijumčerenje cigareta u zemljama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.