Izborite se sa celulitom pomoću masaže i to zauvijek

Izvor: BanjalukaLive.com, 07.Mar.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborite se sa celulitom pomoću masaže i to zauvijek

Celulit je veliki problem mnogim ženama. Najefikasnije ga se možete riješiti pravilnom ishranom i vježbanjem. Međutim, da li ste znali da masaža područja sa celulitom i te kako može da vam pomogne da ga se riješite zauvijek? Anticelulit masaža je dosta slična terapeutskoj masaži. Cilj ove masaže je uklanjanje celulita, a ne opuštanje i relaksacija. Kao i kod drugih masaža, koristi se pritisak na kožu, a područje zahvaćeno celulitom čvršće se stiska. Anticelulit masaža intenzivnija >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << je od terapeutske. Ponekad može i da ostaviti modrice jer bez jačeg pritiska masaža neće efikasno djelovati na celulit. Anticelulit masaže djeluju na ono što se dešava ispod kože. Ovom masažom drastično se pojačava protok krvi, cirkulacija i limfna drenaža. Uz ove tri stvari, celulit se teže zadržava na određenom dijelu tijela, a rezultat je njegov nestanak sa područja koje se masira. Kako bi se celulita riješili masažom, morate biti strpljivi i uporni. Budite sigurne da celulit neće nestati odmah nakon prvog tretmana i da ćete prve promjene primijetiti tek nakon bar deset tretmana. Ovo se događa zbog toga što je području sa celulitom potrebna redovna aktivnost kako bi se on usitnio i nestao sa određenog dijela tijela. Ukoliko želite da se riješite celulita masažom, ne morate plaćati skupe tretmane, već možete i same to da uradite kod kuće. Uz dobru volju i malo slobodnog vremena, biće vam potrebno i ulje ili anticelulit krema. Ulje protiv celulita možete da napravite sami tako što ćete pomiješati: - 30 ml baznog ulja - tri kapi eteričnog ulja čempresa - tri kapi eteričnog ulja limuna - tri kapi eteričnog ulja borovnice Na dio tijela koji je zahvaćen celulitom nanesite ulje ili kremu od koje će vam ruke glatko kliziti po koži. Počnite masažu od najniže tačke, pa krenite ka gore. Kožu umjereno stiskajte i masirajte naizmjenično dugim pokretima, pa kružnim, nježno je štipnite palcem i povlačite u svim smjerovima. Masažu uvijek završite opuštenim širokim pokretima. Budite strpljivi i izdvojite svakog dana pet do deset minuta za masažu problematičnih dijelova. Rezultati sigurno neće izostati i bićete oduševljeni. Idealno je da sa anticelulit masažom kombinujete i redovnu fizičku aktivnost i zdravu ishranu. (Life Content)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Izborite se sa celulitom pomoću masaže

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Mar.2015, 10:18

Celulit je veliki problem za puno žena. Najefikasnije ga se možete rešiti pravilnom ishranom i vežbanjem. Međutim, da li ste znale da masaža područja sa celulitom i te kako može da vam pomogne da ga se rešite zauvek? Anticelulit masaža je dosta slična terapeutskoj masaži. Cilj ove masaže...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.