Istraga o smrti zbog klostridije

Izvor: B92, 21.Maj.2013, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o smrti zbog klostridije

Užice -- Užička policija istražuje razloge smrti dva pacijenta na odeljenju ortopedije u Opštoj bolnici u Užicu, nakon što su se zarazili bakterijom klostridijom.

Kako je potvrdila Tanjugu načelnica Policijske uprave Užice Dragica Jevtović, operativni postupak je u toku i policija radi u saradnji sa komisijama Ministarstva zdravlja i Zdravstvenog centra Užice, koje su formirane radi ispitivanja rada na odeljenju ortopedije.

Po završetku istrage policija će izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostaviti tužiocu, rekla je Jevtovićeva.

U Opštu bolnicu Užice na odeljenje ortopedije sutra stiže komisija Ministarstva zdravlja koja će obaviti spoljni nadzor rada ovog odeljenja na kome su dva pacijenta preminula nakon što su se zarazila bakterijom klostridijom, rekla je direktorka Opšte bolnice dr Jelena Raković-Radivojević.

Raković-Radivojićević u izjavi Tanjugu nije želela da daje bilo koju drugu izjavu o stanju na ovom odeljenju, naglasivši da će se oglasiti u javnosti tek kad komisija za spoljni nadzor, koju je formirala zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, bude saopštila svoje rezultate .

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je pre dva dana da je protiv užičke bolnice podneta prekršajna prijava nakon što se pojavila bolnička bakterija klostridija, a da će se, kada se završi spoljni nadzor, znati da li će biti elemenata i za više od toga i oduzimanja licenci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užice: Policija ispituje smrt zaraženih klostridijom

Izvor: Kurir, 21.Maj.2013

Operativni postupak u toku, a policija radi u saradnji sa komisijama Ministarstva zdravlja i Zdravstvenog centra Užice, koje su formirane radi ispitivanja rada na odeljenju ortopedije..UŽICE - Po nalogu tužilaštva, užička policija istražuje razloge smrti dva pacijenta na odeljenju ortopedije u...

Nastavak na Kurir...

Policija ispituje smrt inficiranih na užičkoj ortopediji

Izvor: Press, 21.Maj.2013

Ona je navela da je operativni postupak u toku i da policija radi u saradnji sa komisijama Ministarstva zdravlja i Zdravstvenog centra Užice, koje su formirane radi ispitivanja rada na odeljenju ortopedije...Po završetku istrage policija će izveštaj dostaviti tužiocu, rekla je Jevtovićeva.. Kako...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.