Utorak, 21.05.2013.

14:33

Istraga o smrti zbog klostridije

Užička policija istražuje razloge smrti dva pacijenta na odeljenju ortopedije u Opštoj bolnici u Užicu, nakon što su se zarazili bakterijom klostridijom.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je potvrdila Tanjugu načelnica Policijske uprave Užice Dragica Jevtović, operativni postupak je u toku i policija radi u saradnji sa komisijama Ministarstva zdravlja i Zdravstvenog centra Užice, koje su formirane radi ispitivanja rada na odeljenju ortopedije.

Po završetku istrage policija će izveštaj dostaviti tužiocu, rekla je Jevtovićeva.

U Opštu bolnicu Užice na odeljenje ortopedije sutra stiže komisija Ministarstva zdravlja koja će obaviti spoljni nadzor rada ovog odeljenja na kome su dva pacijenta preminula nakon što su se zarazila bakterijom klostridijom, rekla je direktorka Opšte bolnice dr Jelena Raković-Radivojević.

Raković-Radivojićević u izjavi Tanjugu nije želela da daje bilo koju drugu izjavu o stanju na ovom odeljenju, naglasivši da će se oglasiti u javnosti tek kad komisija za spoljni nadzor, koju je formirala zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, bude saopštila svoje rezultate .

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je pre dva dana da je protiv užičke bolnice podneta prekršajna prijava nakon što se pojavila bolnička bakterija klostridija, a da će se, kada se završi spoljni nadzor, znati da li će biti elemenata i za više od toga i oduzimanja licenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: