Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Maj.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Prliću 25, Stojiću, Praljku i Petkoviću po 20, Ćoriću 16, a Pušiću 10 godina zatvora

Nešto poslije 10 sati započelo je ročište na kojem će prvostepeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) izreći presudu šestorici bivših čelnika Herceg-Bosne, optuženima za zločine nad muslimanskim stanovništvom Herceg-Bosne. Šestorica bh. Hrvata optužena su za sudjelovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu predvođenom bivšim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, čiji je cilj bio etničko čišćenje područja Herceg-Bosne radi stvaranja "velike Hrvatske". Šestorica Hrvata optužena su za zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja te povrede ženevskih konvencija počinjene progonom, ubistvima, razaranjem, zatočenjem u logorima, deportacijama bh. muslimana i drugih nehrvata od 1992. do 1994. godine. Optužnica obuhvata Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/pocelo-rociste-u-slucaju-prlic-i-ostali.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiju čeka ista presuda kao Hrvatsku danas, ako osude Karadžića i Mladića

Izvor: Press, 29.Maj.2013

Šestorica Hrvata osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora za udruženi zločinački poduhvat, koji je vodio Franjo Tuđman, rat je proglašen međunarodnim sukobom, a cilj osuđenih je bio "proterivanje Muslimana i drugih nehrvata sa područja koje su Hrvati u BiH smatrali svojim".. U tački 11 optužnice...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.