Edi Rama spreman za posjetu Srbiji ukoliko su ga u Beogradu spremni ugostiti

Izvor: Cafe.ba, 18.Okt.2014, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Rama spreman za posjetu Srbiji ukoliko su ga u Beogradu spremni ugostiti

TIRANA (AA) - Premijer Albanije Edi Rama poručio je večeras kako je spreman za posjetu Srbiji planiranu za slijedeću sedmicu ukoliko su ga u Beogradu spremni ugostiti, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je izrazio žaljenje zbog navoda o umiješanosti njegovog brata Olsija Rame u incident sa zastavom tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije 14. oktobra u Beogradu.

"Put regije Balkana je put eurointegracija. To je svakako i put Albanije", rekao je Rama za CNN.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />Albanski premijer je i na svom profilu na društvenim mrežama poručio kako bi "normalna Srbija mogla da bude moguća, ako stvarna Srbija shvati da je "Velika Albanija" njena noćna mora, a ne naš projekat".

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić je, s druge strane, ranije izjavio kako će odluku o posjeti Edija Rame Beogradu donijeti u narednim danima.

Kosovski premijer Hashim Thaci je podržao Ramu u namjeri da posjeti Beograd.

- Nastavljeni napadi na albanske radnje -

Nakon incidenta na utakmici Srbija –Albanija u nekoliko gradova u Srbiji nastavljeno je sa napadima na lokale čiji su vlasnici Albanci.

U Novom Sadu i Vršcu su demolirane pekare i ćevabdžinica. U napadima na poslovne objekteAlbanca u Vojvodini do sada je jedno lice privedeno, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

U Novom Sadu je noćas bačen molotoljev koktel na pekaru "As Pek", unutrašnjost tog objekta je izgorio iako su vatrogasci intervenisali.

Novosadski mediji su jutros prenijeli informaciju da su huligani upali u objekt „Evropa“ vikali i prijetili radnicama i polupali stakla na izlogu.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Nikolić izjavio je da  Republika Srbija neće tolerisati širenje vjerske i nacionalne mržnje i da će svi koji se odluče da na neprimjeren način unište imovinu u vlasništvu Albanaca biti najstrožije kažnjeni.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji osoba koje su prethodnih dana napale objekte u vlasništvu naših građana albanske nacionalnosti. Jedna osoba je već privedena i protiv nje će, po nalogu tužioca, biti podneta krivična prijava“, rekao je Nikolić.

U Staroj Pazovi juče je na jednu pekaru bačena ručna bomba, u Somboru jedna pekara je zapaljena, a druga kamenovana.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.