Izvor: Blic, 18.Sep.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji nesreće kod sela Čelebić: Poginuo lovac, ušao u neobeleženo minsko polje

Prilikom lova u predelu Maksov vrh, iznad mesta Čelebić u opštini Livno, jutros se dogodila minska nesreća.

Na osnovu dojave Stipe Bulića, vođe Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava FUCZ „Livno A“,  u polju kod sela Čelebići jutros je lovac ušao u minsko polje, nakon čega je odjeknula eksplozija.

Deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite „A“ i „B“ Livno odmah su izašli na teren i, prema prvim informacija, nije bilo sigurno da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nesretni čovek preživeo. Demineri su uspeli doći do tela unesrećenog lovca koji, nažalost, nije davao znakove života.

Radi se o lovcu Mili Barbariću iz sela Kovačić kod Livna.

Pročitajte još:

Minsko polje je obeleženo, ali ne i na delu na kojem je lovac ušao u minsko polje. Lokalitet nesreće je težak i nepristupačan teren na području Čelebića na granici između Livna i Bosanskog Grahova.

Lovac je stradao od mine PROM. Istražni organi su na licu mesta. Pored tela pronađena je još jedna mina PMA-2 (pašteta) koja je takođe razoružana. U toku je čišćenje površine i izvlačenje tela.

U izvlačenju nastradalog iz minskog polja učestvuju deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite, tim „A“ i tim „B“  Livno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.