Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI SUROVOG UBISTVU U CAZINU Izrešetana i ostavljena pored puta

Više osoba privedeno je juče u okviru istrage o ubistvu Hazime Japić (47), čije je telo nađeno u ponedeljak pored puta Gnjilavac – Donja Koprivna kod Cazina.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su juče utvrđivali motiv, ali i alibi privedenih, te da su svi posle saslušanja pušteni na slobodu i za sada nema osumnjičenog. Japićeva je bila poznata policiji, a odslužila je i zatvorsku kaznu.

Telo Japićeve nađeno je u ponedeljak oko 17.15 časova na proširenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pored raskrsnice zvane „Bašće“ u mestu Japića brdo kod Cazina.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ubijena u klasičnoj sačekuši. Ubica je u nju ispalio rafal najverovatnije iz automatske puške, a zatim pobegao. Telo je nađeno nekoliko metara od njenog automobila „škoda oktavija“ koji je bio parkiran na proširenju pored puta.

Očevici su ispričali da je bila ispružena na zemlji i da je izgledalo kao da ju je ubica vukao za noge nekoliko metara od automobila. Prema pričama poznanika ona je živela nedaleko od raskrsnice na kojoj je pronađeno njeno telo.

-Znam samo da je živela sa majkom u Japića brdu, a ne znam sa čim se u zadnje vreme bavila – rekao je jedan od meštana ovog mesta.

Pročitajte još:

Portparol MUP Unsko-sanskog kantona Bahuridn Dželalagić kratko je potvrdio da se desilo ubistvo i rekao da ne može iznositi nikakve detalje u javnost.

Osuđena zbog trgovine ljudima

Veće suda BiH u junu 2004. godine osudilo je Hazimu Japić na dve godine i deset meseci zatvora zbog udruživanja radi trgovine ljudima. Ovom presudom njen suprug Albanac Šanij Morina (59) osuđen je na tri godine zbog istog dela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.