Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić spremio novog zamenika ministra civilnih poslova BiH

Goran Ćosić iz Srpca ima najviše šansi da bude novi zamenik ministra civilnih poslova BiH, nakon što je Vojin Mijatović podneo ostavku, saznaje „EuroBlic“.

Reč je o privatnom preduzetniku i odborniku NDP u Skupštini opštine Srbac, bliskom prijatelju predsednika Dragana Čavića još od vremena kada je Čavić osnovao NDP posle izlaska iz SDS. Ćosić je član Glavnog odbora i Predsedništva NDP – stranke iz Saveza za promene kojoj je ranijom raspodelom pozicija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << institucijama BiH pripalo mesto zamenika ministra.

-Čosić na prošlim izborima u Srpcu nije postigao zapažen rezulat, zbog čega neke ljude u stranci čudi da baš on bude izbor. Pojedinci su na mestu novog zamenika ministra civilnih poslova videli Jovicu Radulovića iz Modriče, koji je na poziciji šefa kabineta zamenika ministra još od vremena kada je na toj funkciji bio Đorđe Milićević – tvrdi naš izvor iz NDP.

Goran Ćosić za „EuroBlic“ kaže da unutar stranke jeste pominjano njegovo ime kao potencijalnog kandidata za Savet ministara BiH ali da odluka još nije donesena. Kaže da bi se više moglo znati nakon današnje sednice Glavnog odbora NDP u Banjaluci.

Podsećamo, zamenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović podneo je juče ostavku na tu poziciju predsedavajućem Saveta ministara BiH Denisu Zvizdić. Kolege ministre i zamenike ministara na nivou BiH pozvao je da povuku isti porez i tako „pokažu da su odgovorni prema građanima“.

Mijatović smatra da vlast u Sarajevu ne čini dovoljno za građane u BiH i kaže da u tome ne želi više da učestvuje.

-Momentom preuzimanja dužnosti radio sam u najboljoj nameri kako bih obezbedio sa svoje pozicije da građani imaju što bolji servis i žive bolje iz dana u dan u našoj zemlji. To i jeste dužnost svakoga od nas koji smo dobili mandat. Nažalost moram konstatovati da u tome nismo uspeli, te da se u našoj zemlji sve lošije živi, a spadamo u samo dno po svim parametrima poredeći se sa zemljama Evrope i sveta – navodi Mijatović u ostavci.

Dragan Čavić za „EuroBlic“ kaže da mu je Mijatović, pre postavke, rekao da namerava da pređe u SDP BiH.

-Ispoštovao je činjenicu da je mandat dobio od stranke koja ga je predložila i podneo je postavku. Mi ćemo predložiti imenovanje novog zamenika u Savetu ministara BiH – kaže Čavić. U naknadnom saopštenju NDP je naveo da ne deli stavove i ocene Mijatovića o radu Saveta ministara BiH, koje smatra ličnim  i ne vidi da su takve ocene suštinski razlog za podnošenje ostavke.

Osmanović: Korektna saradanja

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kaže da je imao korektnu saradnju sa Mijatovićem, ali da je davno saznao da on razgovara sa SDP.

-Njegovi stavovi o nefunkcionalnosti Saveta ministara ne stoje, jer on funkcioniše u dosta dobrom kapacitetu bez obzira na probleme političke naravni, probleme koalicionih partnera. Kao zamenik ministra, prema zakonu, nije mnogo mogao da utiče na dešavanja u Savetu ministara. Cenim da u ostavci nije naveo prave razloge, već je to njegova želja da pređe u drugu partiju pa se okrenuo kritici Saveta ministara – smatra Osmanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.