Braneći Republiku Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosmet i Srpsku crkvu u Crnoj Gori branimo svoj integritet: Miloš Biković održao govor za pamćenje (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2020, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braneći Republiku Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosmet i Srpsku crkvu u Crnoj Gori branimo svoj integritet: Miloš Biković održao govor za pamćenje (VIDEO)

Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja, rekao je Biković Glumac Miloš Biković govorio je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske. On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig dajući svoje živote za slobodu i istinu i doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda. - Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i Metohiju, te Srpsku crkvu u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gori ne branimo crkvena zdanja, nego svoj integritet, pravo na život, branimo svoj duh - rekao je Biković na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Republike.On je istakao da je skupa bila istorija srpskog naroda, da bi se sada tek tako predala i tek tako zaboravila.- Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja - rekao je Biković.PROČITAJTE JOŠ: Orilo se “Pukni zoro” ulicama Banjaluke: Uglas zapevali i policija i građani (VIDEO)Biković je napomenuo da danas svetosavski duh osvetljava otačastvo koje Srbi nose sa sobom u svim seobama i odlascima, da bi ga sačuvali i da bi mu se mogli vraćati, te obnavljati i njega i sebe.- Ugrađen je taj duh i u temelje Republike Srpske, jer svetosavlje je uporište našeg identiteta - rekao je Biković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUK U BANJALUCI zbog govora Miloša Bikovića: SRBI SU NA BRANIKU PRAVOSLAVLJA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020

Glumac Miloš Biković govorio je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske. On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig dajući svoje živote za slobodu i istinu i doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda...- Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.