Beograd: Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

Izvor: Cafe.ba, 29.Nov.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

BEOGRAD - Uhapšen je S. M iz Šekovića u BiH, bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom krimilanom grupom, potvrdio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za štampu rekao da se radi o licu rođenom 1973. godine, a pripadnik policije Republike Srpske i Srbije bio je do 2009. godine.

Prema njegovim riječima, S. M. je i bivši pripadnik obezbjeđenja Luke >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih djela, koji je ubijen 2013. godine.

Đurović je, kako je podsetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Ministar je prenio da je ta osoba prilikom privođenja bila u vozilu marke "audi A8".

Prethodno su beogradski mediji javili da je policija privela S. M. iz Crne Gore, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Stefanović je rekao je da privedeni više puta zatečen u obilasku porodičnog doma Vučića i da je nakon privođenja je više puta menjao iskaz a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

"U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja", dodao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, MUP radi na rasvjetljavanju slučaja.

"Pojačane su mere bezbednosti predsednika vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice", dodao je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da je Vučić prošao poligrafsko testiranje kojem se podvrgao dobrovoljno.

Ministar policije Srbije rekao je za TV Pink da je uhapšeni S.M. bio pripadnik MUP Srbije do 2009. i da je pripadnik ogranka klana Luke Bojovića. Dodao je da je tokom istraznog postupka S.M. nekoliko puta mijenjao iskaz i da je osam puta u toku 24 sata obilazio i osmatrao kucu u kojoj zivi Vućić sa porodicom.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.