BAKIR GUBI KONCE Koliko su članovi SDA odani svom lideru?

Izvor: Blic, 20.Apr.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKIR GUBI KONCE Koliko su članovi SDA odani svom lideru?

Sve oči bile su danas uprte u Parlamentarnu skupštinu BiH, gde se održavala sednica Predstavničkog doma, čiji poslanici su se izjašnjavali o hitnosti procedure usvajanja seta zakona o akcizama. Nakon burne rasprave, hitna procedura nije dobila podršku. 19 glasova bilo je „za“, 19 „protiv“, dva „suzdržana“.

Zanimljivo je bilo pogledati spisak poslanika i način na koji su glasali. Pored standardnih „pobunjenika“, u jednom delu, Salke Sokolovića i Senada Šepića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji pripadaju onima koji su glasali protiv (a koje skoro više niko i ne računa kao zastupnike SDA) i drugog dela  tzv. četvorke, Sadika Ahmetovića i Šemsudina Mehmedovića, koji su bili suzdržani, a koji su imali alibi u vidu svojih zaključaka, kojima su uslovili svoju podršku, svoj glas nije dao još jedan zastupnik SDA – Safer Demirović, koji je, navodno, bio sprečen doći na sednicu zbog „povišene temperature“, piše Avaz.ba.

Podsetećamo, lider SDA Bakir Izetbegović jučer je održao „konsultacije“ sa svojim Klubom, nakon kojeg je izjavio da veruje da će hitnost Zakona o akcizama podržati „sedam ili osam“ poslanika SDA. Klub broji devet poslanika. Pet nije glasalo „za“, jedan nije došao.

Demirović ni juče nije došao na sednicu Kluba, a navodno je stranačkim kolegama poručio da na sednicu neće doći "po cenu da ga i otjeraju iz stranke".

Tako se za Izetbegovića, pored „četvorke“, pojavio još jedan problem. Podsjetimo, Agencija „Patria“ jutros je objavila da Demirović nije na sednici zbog pritiska Mirsada Kukića (obojica iz Banovića).

Kukić je potpredsednik SDA i na čelu je KO SDA TK, a od vrha SDA zahtevao je pojedine ustupke za Demirovićevu podršku zakonima.

Prema pisanju iste agencije, bivši šef Kluba SDA i potpredsednik stranke Asim Sarajlić putovao je u Banoviće, gde je pokušao "ispeglati" stvari, no očito je da nije uspeo.

Upravo ova, najnovija dešavanja, otvaraju pitanje – drži li Bakir Izetbegović, kao predsednik SDA, sve konce stranke u svojim rukama?

Sebija u službenom automobilu Predsedništva BiH

Javnost je ogorčena i ispadima bračnog para Izetbegović, naročito nakon poslednjeg slučaja kada je Sebija Izetbegović, direkorka Kliničkog centra Sarajevo, koristila službeno vozilo Predsedništva BiH kako bi putovala u Tuzlu.

Za sada, kako navodi N1, nema komentara Izetbegovića ovim povodom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.