Aprilski sneg otežava svakodnevicu: Zameteno Kneževo i sela oko Banjaluke, zimska idila na Kozari

Izvor: Blic, 20.Apr.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aprilski sneg otežava svakodnevicu: Zameteno Kneževo i sela oko Banjaluke, zimska idila na Kozari

Aprilski sneg zameo je sela oko Banjaluke i područje Kneževa. Meštani kažu da je, sneg koji pada od utorka, napravio dosta problema. Sela su potpuno zametena, a saobraćaj je otežan.

Meštani Kneževa navode da je napadalo između 50 i 60 centimetara snega.  Deca nisu mogla da odu u školu. Na području Kneževa tokom noći je palo 20 centimetara snega i na tom području je otežan saobraćaj

Iako su očekivali da je zima završena, ona je, kažu, ponovo pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zube. Velika šteta je, poručuju, načinjena voću.

Zabelila se i Manjača.. Kako navodi meštani saobraćaj je otežan zbog snega koji se zadržava na kolovozu.

Sneg je prekrio i planinu Kozaru kod Prijedora. Na Mrakovici je prava zimska idila.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra pre podne biće oblačno sa slabim snegom ponegde koji će tokom dana prestati, a popodne u većini predela biće suvo, uz razvedravanje, sunčane periode i postepeni porast temperature vazduha.

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do dva, na jugu od dva do šest, a najviša dnevna od tri do osam, a na severu od šest do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće slab do umeren vetar severnog smera, a u Hercegovini pojačana bura.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica minus 10 stepeni, Han Pijesak, Čemerno i Ivan-sedlo minus jedan, Sokolac nula, Drvar, Šipovo, Sarajevo i Tuzla jedan, Gacko, Bugojno, Doboj, Gradačac, Jajce i Srebrenica dva, Banjaluka, Bihać, Bijeljina, Livno, Prijedor, Sanski Most, Ribnik i Zvornik tri, Foča, Nevesinje, Srbac, Rudo i Zenica četiri, Višegrad pet, Bileća osam, Trebinje i Grude 10, Mostar 11 i Neum 12 stepeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.