Demonstracije u Tuzli, sa sve Titom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Tuzli, sa sve Titom

U Tuzli je danas došlo do okršaja demonstranata i policije kada je više od hiljadu građana probilo kordon i upalo u zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, javljaju ''Nezavisne novine'', a prenosi ''Mondo''. U neredima su povređeni jedan policajac, novinar i dečak. Vlada Tuzlanskog kantona je saopštila da je spremna da učestvuje u rešavanju problema radnika.

Preko stotinu pripadnika specijalnih jedinica policije je stiglo ispred zgrade Vlade kako bi čuvali ministre. U toku akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je povređen policajac i snimatelj lokalne televizije "Slon" Branislav Pavičić.

  Demonstranti sa slikom Josipa Broza Tita

 

Demonstranti među kojima su članovi sindikata, radnici, ali i studenti gađali su kamenicama zgradu kantonalne vlade i porazbijali prozore, deo grada je blokiran, a odatle se vije i gust dim od zapaljenih guma. Po ulicama su razbacani i kontejneri.

 

Građani su ispred Vlade uzvikivali da niko neće izaći iz zgrade i da je ovo samo početak borbe građana za osnovna ljudska prava. Nadaju se da će im se i drugi građani pridružiti i na taj način poručiti da je dosta.

 

Od Vlade kantona radnici traže isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 250 evra, povezivanje radnog staža i osiguranje prava na lečenje, kao i da se "spasu firme koje se još mogu spasiti".

 

Tu su radnici Dite, Polihema, Guminga i Konjuha. Protestuju i ljudi koji su dobili otkaze ili su proglašeni tehnološkim viškom u drugim poduzećima.

 

 

Vlada Tuzlanskog kantona saopštila je u međuvremenu da je svesna problema s kojima se suočavaju radnici fabrika Dita, Konjuh i Polihem te da je, kao i do sada, spremna na dijalog, pišu "Nezavisne novine".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončani protesti u Tuzli

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2014

TUZLA - Demonstracije nezadovoljnih radnika tuzlanskih industrijskih giganata i građana okončani su večeras ispred zgrade kantonalne Vlade, gdje su se ranije danas sukobili sa policijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.