Zagreb: Lažni policajac pelješio srpsku maserku

Izvor: Mondo, 30.Dec.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Lažni policajac "pelješio" srpsku maserku

Zagrebačka policija uhvatila je muškarca tereteći ga da je, predstavljajući se kao policajac, uz pretnju plinskim pištoljem, počinio dva razbojštva i jedan pokušaj iznude na štetu dve žene.

Foto: MONDO, Jelica Dojčinović Zagreb

Do prve žrtve, 40-godišnje državljanke Srbije, osumnjičeni je došao preko oglasa za masažu, a pošto je dogovorio pružanje usluge došao je u njen stan predstavljajući joj se kao policijski službenik.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio plinski pištolj koji je legalno posedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac.

Oštećena novac nije imala pa joj je osumnjičeni uzeo ličnu kartu i uz pretnju joj naložio da mu svakog ponedeljka mora da mu preda 1.000 kuna ili 100 evra, nakon čega je napustio stan, prenosi Hina.

Dva dana kasnije muškarac je došao i do stana 27-godišnjakinje kojoj se takođe predstavio kao policajac tražeći od nje da mu preda novac. Žena je prvo to odbila, ali je osumnjičeni repetirao pištolj i uperio joj ga u glavu pa mu je u strahu za život predala 200 evra i 800 kuna.

Osumnjičeni je sledećeg dana ponovno kontaktirao državljanku Srbije tražeći je da mu preda 1.000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra, na što je oštećena, u dogovoru s policijom, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u beg, odbacujući svoj pištolj i njenu ličnu kartu, ali su ga policijski službenici sustigli i uhapsili.

Protiv njega je ponesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude, te je priveden pritvorskom nadzorniku, izvestila je zagrebačka policija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.