Uhapšen lažni policajac u Hrvatskoj, žrtve prevare dve građanke Srbije

Izvor: RTS, 30.Dec.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lažni policajac u Hrvatskoj, žrtve prevare dve građanke Srbije

U Zagrebu je uhapšen 33-ogodišnjak koji je iznuđivao novac od dve maserke iz Srbije, predstavljajući se kao policajac.
On je, kako se sumnjiči, počinio dva krivična dela razbojništva i krivičnog dela iznude u pokušaju na štetu 27-ogodišnje i 40-ogodišnje žene, obe državljanke Republike Srbije, preneo je Indeks.
Na Božić je osumnjičeni stupio u telefonski kontakt s oštećenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže, nakon čega je otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik.
Kada je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac.
Kako oštećena nije imala novac, osumnjičeni je uzeo njenu ličnu kartu i zapretio joj da mu svakog ponedeljka mora dati 100 evra.
Dva dana kasnije došao je kod druge maserke iz Srbije, i njoj je pretio pištoljem na isti način.
U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 evra nakon čega je osumnjičeni otišao.
Idućeg dana kontaktirao je oštećenu državljanku Republike Srbije i zatražio joj novac preteći, na šta je oštećena u dogovoru s policijskim službenicima, pristala, te je on uhapšen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen lažni policajac, iznuđivao novac od dve Srpkinje

Izvor: B92, 30.Dec.2018

Zagreb -- U Zagrebu je uhapšen 33-godišnjak koji je iznuđivao novac od dve maserke iz Srbije, predstavljajući se kao policajac...On je, kako se sumnjiči, počinio dva krivična dela razbojništva i krivičnog dela iznude u pokušaju na štetu 27-godišnje i 40-godišnje žene, obe državljanke Republike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.