Izvor: B92, 05.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Ekologija među prioritetima

Zagreb -- Premijer Hrvatske Ivo Sanader izjavio je danas da će očuvanje životne sredine ostati među prioritetima njegove vlade.

On je na početku redovne sednice Vlade potvrdio, povodom Svetskog dana zaštite okoline, da je njen zadatak da učini sve kako bi svim građanima bila obezbeđena što kvalitetnija i sigurnija okolina.

Obnovljivi izvori energije jedan su od osnovnih uslova u borbi protiv promene klime, istakao je Sanader pozivajući hrvatske naučnike i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stručnjake da se više angažuju.

Premijer je podsetio da je Hrvatska ratifikovala Protokol iz Kjota i donela Nacionalnu strategiju zaštite okoline.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je u poruci javnosti naglasio da država preduzima mnogobrojne aktivnosti usmerene na efikasniju zaštitu prirode.

"Kao što zemlje sveta, u interesu svojih građana i njihove budućnosti, ne smeju odustati od razvoja i svega što je u funkciji razvoja, tako moraju preduzeti i sve što je u njihovoj moći da bi se očuvala priroda koja je osnova naše egzistencije", naglasio je u poruci Mesić.

Ravnoteža razvoja i zaštite prirode, ukazao je Mesić, mora biti temelj svim potezima što ih Hrvatska preduzima na polju privrede, uključujući i područje energetike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.