Zagreb: Ekologija među prioritetima

Premijer Hrvatske Ivo Sanader izjavio je danas da će očuvanje životne sredine ostati među prioritetima njegove vlade.

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2007.

18:52

Default images

On je na početku redovne sednice Vlade potvrdio, povodom Svetskog dana zaštite okoline, da je njen zadatak da učini sve kako bi svim građanima bila obezbeđena što kvalitetnija i sigurnija okolina.

Obnovljivi izvori energije jedan su od osnovnih uslova u borbi protiv promene klime, istakao je Sanader pozivajući hrvatske naučnike i stručnjake da se više angažuju.

Premijer je podsetio da je Hrvatska ratifikovala Protokol iz Kjota i donela Nacionalnu strategiju zaštite okoline.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je u poruci javnosti naglasio da država preduzima mnogobrojne aktivnosti usmerene na efikasniju zaštitu prirode.

"Kao što zemlje sveta, u interesu svojih građana i njihove budućnosti, ne smeju odustati od razvoja i svega što je u funkciji razvoja, tako moraju preduzeti i sve što je u njihovoj moći da bi se očuvala priroda koja je osnova naše egzistencije", naglasio je u poruci Mesić.

Ravnoteža razvoja i zaštite prirode, ukazao je Mesić, mora biti temelj svim potezima što ih Hrvatska preduzima na polju privrede, uključujući i područje energetike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: