Vukovar: Srbin uhapšen zbog navodnog zločina 1991. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2021, 20:27

Vukovar: Srbin uhapšen zbog navodnog zločina 1991. godine

Vukovarsko-sremska policija uhapsila je 71-godišnjeg muškarca iz Vukovara i protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog navodnog ratnog zločina protiv civila u novembru 1991. na Veleprometu, koji je počinio kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, javlja Hina.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara iskoristio okolnosti rata i "privremenu okupaciju Vukovara" i u dvorištu preduzeća " Velepromet" teško fizički zlostavljao civila, tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 24-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Policija je protiv osumnjicenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv čovečnosti i međunarodnog prava "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" i on je predat pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.