Vujanović: Srbi u CG nisu ugroženi, neka uđu u Vladu

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Srbi u CG nisu ugroženi, neka uđu u Vladu

Gostujući u emisiji “Živa istina” bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao da je najbolji model za pomirenje da srpske stranke uđu u crnogorsku Vladu.

Vujanović je, na pitanje autora emisije Darka Šukovića “da li je tačno da se gro imovine prepisan u vlasništvo SPC u vreme kad je on bio na čelu Vlade”, odgovorio:

"Iskreno da kažem, ja to ne znam. Ja mislim da svi ti upisi koji su vršeni na temelju nevaljane dokumentacije pravno nemaju nikavog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << značaja. To što je upisano u katastre, ako nije uz valjan dokaz, nema nikakve vrednosti. Ja ne znam uopšte kako su se upisivali, nisam se bavio time", prenio je na svom portalu radio Antena M.

Na pitanje da li je njegova Vlada na bilo koji način ohrabriila upisivanje, Vujanović je ponavio da se vlada time uopšte nije bavila, te da je saznao iz medija da su rađene neke preknjižbe, ali ne zna na osnovu čega.

Teške optužbe: Irinej kritikovao crnogorsku vlast

"U tom vremenu katastar nije bio dokaz svojine, vi ste imali katastarski list kao jedan od evidencijskih listova nekretnine, to nije imalo nikakav poseban značaj. Kasnije će, tek. katastar dobiti na svom značaju. Ja mislim da to sad nema nikakvog značaja. Kako je to katastarski evidentirano, nema nikake vrednosti", rekao je Vujanović.

Bivši predsednik Crne Gore je rekao da smatra da je važno što postoji mišljenje Venecijanske komisije povodom Zakona o slobodi veroispovijesti i da je premijer Marković mudro postupio kad je pozvao Mitropoliju da se uključi u doradu toga zakona.

"Nesumnjivo je da će sada svi manastiri i crkve biti državno vlasništvo i to nije izmisila Crna Gora. Tu se VK naslonila na iskustva nekih zemalja, kao što je recimo Francuska. Ništa se tu ne mijenja. Nastavlja pravoslavna mitropolija i njeno sveštenstvo i mitropolit to da koriste i neće niko uzeti manastir i crkve, niti će koga useljavati. To će biti državna svojina, jer će ogroman dio tih manastira spomenik kulture... Ne vidim da je uopšte bilo potrebe da se stvara ovakva tenzija povodom toga", objasnio je Vujanović, prenosi Radio Antena M.

On je, povodom žalbi zbog lošeg položaja Srba u Crnoj Gori, rekao da se  "očigledno pravi velika graja oko pozicije Srba u Crnoj Gori, koja se potpuno nerealno prikazuje”.

Nisu Srbi ničim ugroženi u Crnoj Gori, to je čista socijalna demagogija. Ja mislim da je najbolji model za pomirenje u Crnoj Gori da srpske stranke uđu u Vladu. Ja sam bio predsednik Vlade u kojoj je bila Narodna stranka, kao srpska stranka, SDP kao dominantna crnogorska stranka i građanska partija DPS. Verujte, najviše je za srpski narod uradila Narodna stranka, u kolaciji 'Da živimo bolje", rekao je Vujanović.

“Živa istina” sa bivšim predsjednikom Crne Gore biće emitovana večeras na prvom program RTCG.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FILIP VUJANOVIĆ: Srbi nisu ugroženi u Crnoj Gori, sve crkve i manastiri će biti DRŽAVNO VLASNIŠTVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019

Filip Vujanović zna koji je najbolji model za pomirenje!..Bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da Srbi nisu ničim ugroženi u Crnoj Gori i da se, kako kaže, očigledno pravi "velika graja oko pozicije Srba u Crnoj Gori, koja se potpuno nerealno prikazuje"...Kako kaže, najbolji model...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Filip Vujanović: Crkve će biti državne, Srbi da udju u Vladu Crne Gore

Izvor: Beta, 26.Jul.2019

Bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je najbolje da srpske stranke udju u vladu kao i da će manastiri i crkve u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti biti u vlasništvu države.On je u emisiji Živa istina koja se emituje večeras, a čije izvode prenosi Radio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.