• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujanović: Srbi u CG nisu ugroženi, neka uđu u Vladu

Izvor mondo.me

Gostujući u emisiji “Živa istina” bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao da je najbolji model za pomirenje da srpske stranke uđu u crnogorsku Vladu.

  Vujanović: Srbi u CG nisu ugroženi, neka uđu u Vladu Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vujanović je, na pitanje autora emisije Darka Šukovića “da li je tačno da se gro imovine prepisan u vlasništvo SPC u vreme kad je on bio na čelu Vlade”, odgovorio:

"Iskreno da kažem, ja to ne znam. Ja mislim da svi ti upisi koji su vršeni na temelju nevaljane dokumentacije pravno nemaju nikavog značaja. To što je upisano u katastre, ako nije uz valjan dokaz, nema nikakve vrednosti. Ja ne znam uopšte kako su se upisivali, nisam se bavio time", prenio je na svom portalu radio Antena M.

Na pitanje da li je njegova Vlada na bilo koji način ohrabriila upisivanje, Vujanović je ponavio da se vlada time uopšte nije bavila, te da je saznao iz medija da su rađene neke preknjižbe, ali ne zna na osnovu čega.

Teške optužbe: Irinej kritikovao crnogorsku vlast

"U tom vremenu katastar nije bio dokaz svojine, vi ste imali katastarski list kao jedan od evidencijskih listova nekretnine, to nije imalo nikakav poseban značaj. Kasnije će, tek. katastar dobiti na svom značaju. Ja mislim da to sad nema nikakvog značaja. Kako je to katastarski evidentirano, nema nikake vrednosti", rekao je Vujanović.

Bivši predsednik Crne Gore je rekao da smatra da je važno što postoji mišljenje Venecijanske komisije povodom Zakona o slobodi veroispovijesti i da je premijer Marković mudro postupio kad je pozvao Mitropoliju da se uključi u doradu toga zakona.

"Nesumnjivo je da će sada svi manastiri i crkve biti državno vlasništvo i to nije izmisila Crna Gora. Tu se VK naslonila na iskustva nekih zemalja, kao što je recimo Francuska. Ništa se tu ne mijenja. Nastavlja pravoslavna mitropolija i njeno sveštenstvo i mitropolit to da koriste i neće niko uzeti manastir i crkve, niti će koga useljavati. To će biti državna svojina, jer će ogroman dio tih manastira spomenik kulture... Ne vidim da je uopšte bilo potrebe da se stvara ovakva tenzija povodom toga", objasnio je Vujanović, prenosi Radio Antena M.

On je, povodom žalbi zbog lošeg položaja Srba u Crnoj Gori, rekao da se  "očigledno pravi velika graja oko pozicije Srba u Crnoj Gori, koja se potpuno nerealno prikazuje”.

Nisu Srbi ničim ugroženi u Crnoj Gori, to je čista socijalna demagogija. Ja mislim da je najbolji model za pomirenje u Crnoj Gori da srpske stranke uđu u Vladu. Ja sam bio predsednik Vlade u kojoj je bila Narodna stranka, kao srpska stranka, SDP kao dominantna crnogorska stranka i građanska partija DPS. Verujte, najviše je za srpski narod uradila Narodna stranka, u kolaciji 'Da živimo bolje", rekao je Vujanović.

“Živa istina” sa bivšim predsjednikom Crne Gore biće emitovana večeras na prvom program RTCG.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kancer koji hoda

Pa bolje da naprave srbsku skupštinu ,i spc uvedu u svoje vlasništvo,a Bg da preseli zemunsku jajaru u Pg,pa neka udržavljuju njihovo "RRRR"..

Djeneral

Jedini predsjednik koji se dok je bio na celu drzave setao bez obezbjedjenja,pozdravljao ko god ga pozdravi,cak i pricao sa narodom na sred ulice opusteno. Vjerovatno da ima Podgoricana koji ce potvrditi ovo. Zelim reci,strasan covjek,posten i veliki Crnogorac(Srbin). Steta samo sto se nije mogao previse pitati u ovoj drzavi,kako od zapada i placenika,tako i od domacih izdajica,koji si i dalje u vrhu vlasti.

Podgoricanka

@Djeneral Tacno! Ziva istina, Djenerale. Evo, ja potvrdjujem, mada ti moja potvrda ovdje moze samo naskoditi 😂

special image