Vijesti: Dug Crnoj Gori Marović će otplaćivati 380 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2021, 17:40

Vijesti: Dug Crnoj Gori Marović će otplaćivati 380 godina

Prema podacima PIO fonda nekadašnjem funkcioneru Demokratske partije socijalista Svetozaru Maroviću, oduzima se od penzije, koja iznosi 500,73 evra, 240,31 evro na ime duga po pravosnažnoj presudi u iznosu od 1.096.481 evra.

Prema istim podacima, u koje su podgoričke Vijesti imale uvid, Marović će dug isplaćivati u 4.600 rata narednih 380 godina.

Maroviću je pravo na prevremenu starosnu penziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priznato krajem marta 2017. godine, na osnovu postupka koji je pokrenut zahtevom za primenu Sporazuma sa državom Srbijom, stoji, između ostalog, u rešenju Fonda.

Maroviću je, kako se navodi, ostvareni penzijski staž utvrđen na 29 godina, 11 meseci i tri dana.

Marović je nedostupan crnogorskom pravosuđu, a u kasu Opštine Budva trebalo je da uplati više od milion evra

Prema sopstvenom priznanju, Marović je sa kriminalnom grupom koju je organizovao - oštetio budžet Budve za desetine miliona evra.

Marovićev sin Miloš, koji je od 17. septembra prošle godine slobodan čovek i za njim je povučena poternica nakon što mu je zastarela kazna u Crnoj Gori, garantovao je zemljom da će njegov otac izmiriti sudsku kaznu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Vijesti“: Maroviću 380 godina da vrati dug – skidaju mu od penzije

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2021

Nekadašnji funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, dug po osnovu sudske kazne od oko milion evra trebalo bi da plati za 380 godina, jer mu je otplata predviđena na 4.600 rata.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.