Ukinut imunitet Mandiću i Kneževiću

Izvor: RTS, 15.Feb.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut imunitet Mandiću i Kneževiću

Skupština Crne Gore ukinula je imunitet poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Mandić i Knežević ušli u zgradu parlamenta, gde će, kako su rekli, sačekati hapšenje.
"Nadam se da će naša današnja odluka otkloniti sumnju u ovom slučaju. Da li će poslanici otkloniti sumnju krivičnih dela za koja se terete, što bih želeo, ostaje da vidimo u narednom periodu", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Ivan Brajović, predsednik Skupštine Crne Gore. 

Administrativni odbor je u ponedeljak predložio Skupštini da odobri pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora Mandiću i Kneževiću.
Dvojica poslanika Demokratskog fronta sumnjiče se za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekivanja, sa ciljem vršenja krivičnih dela terorizma i drugih krivičnih dela, navodi RTCG.
Poslanik DPS-a, Ljuiđ Škrelja, podsetio je na pretpostavku nevinosti "dok se pred nadležnim organima ne utvrdi suprotno".
"Administrativni odbor i Skupština ne sudi, niti kvalifikuje, pretpostavljamo, učinjena krivična dela, nego omogućava uvaženim kolegama da pravdu traže tamo gde postoji, u nezavisnim pravosudnim organima, i da dokažu svoju nevinost", rekao je Škrelja.
Mandić i Knežević čekaju hapšenje u parlamentu 
U međuvremenu, Mandić i Knežević su poručili da ih hapšenje neće zastrašiti, navodeći da je dobro što se opozicija konačno ujedinila.
Oni su odluku o ukidanju imuniteta dočekali ispred zgrade parlamenta, a potom su ušli u zgradu skupštine, gde će, kako su rekli, sačekati hapšenje.
Pošto je Skupština donela odluku o oduzimanju imuniteta, Mandić i Knežević sa članovima tog saveza ušli su u zgradu parlamenta, a prilikom ulaska u plenarnu salu došlo je do verbalnog sukoba sa nekim poslanicima vladajućeg DPS-a, a fizički sukob je sprečilo skupštinsko obezbeđenje.
Poslanici Demokratskog fronta su, pošto se stanje smirilo, odlučili da ostaju u parlamentu čiji rad bojkotuju, jer tvrde da izjašnjavanje građana na parlamentarnim izborima nije bilo slobodno zbog, kako ga zovu, lažnog državnog udara 16. oktobra.
"Mi već mesecima upozoravamo, od poslednje izborne krađe, režima Mila Đukanovića da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog sukoba. Upozoravali smo i ljude u skup da ne mogu oni na osnovu izjave jedne bitange, nekog Sinđelića ili koga več da se ovako ponašaju prema predstavnicima druge polovine Crne Gore", naglasio je Mandić.
Funkcioner tog saveza Predrag Bulatović rekao je da je od Skupštine tražio dozvolu da sa njima u parlamentu sve vreme budu novinari u slučaju dolaska policije i hapšenja Mandića i Kneževića.
U međuvremenu, vrhovni državni tužilac upozorio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da nema pritvora za Mandića i Kneževića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mandić i Knežević čekaju hapšenje u parlamentu!

Izvor: Mondo, 15.Feb.2017

Crnogorski parlament izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Oni poručuju da ih hapšenje neće zastrašiti, navodeći da je dobro što se opozicija konačno ujedinila...Izvor: MONDO..Izvor: MONDO..Taj zahtev parlamentu uputilo je specijalno...

Nastavak na Mondo...

Ukinut imunitet Mandiću i Kneževiću, DF se okupio ispred parlamenta (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2017

PODGORICA - Skupština Crne Gore ukinula je imunitet liderima opozicinog Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću...Oni se sumnjiče da su umiješani u organizovanje terorističkih napada u izbornoj noći prošle godine...Ispred zgrade crnogorske skupštine okupljeni su lideri i simpatizeri...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.