Mandić i Knežević čekaju hapšenje u parlamentu!

Izvor: Mondo, 15.Feb.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić i Knežević čekaju hapšenje u parlamentu!

Crnogorski parlament izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Oni poručuju da ih hapšenje neće zastrašiti, navodeći da je dobro što se opozicija konačno ujedinila.

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Taj zahtev parlamentu uputilo je specijalno državno tužilaštvo koje sumnjiči Mandića i Kneževića za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje dela protiv ustavnog uređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i bezbednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekivanja, s ciljem vršenja krivičnih djela terorizma i drugih krivičnih dela.

Ispred parlamenta nalazi se više stotina pristalica Demokratskog fronta (DF), kao i predstavnici opozicionih partija. Američka ambasada upozorila je svoje građane u Crnoj Gori da je moguće da će doći do nemira.

Ispred Skupštine su postavljene zaštitne ograde. Bulevar Svetog Petra Cetinjskog zatvoren je za saobraćaj od hotela Hilton do mosta Blaža Jovanovića.

Vučić: Srbija će pomoći Srbima u Crnoj Gori

Adminstrativni odbor u ponedeljak je predložio Skupštini da odobri pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora Mandiću i Kneževiću.

Prema navodima Glavnog specijalnog tužioca, postoji osnovana sumnja da su Mandić i Knežević počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, jer su postali članovi kriminalne organizacije koju su 2016. godine osnovali Eduard Širokov i Vladimir Popov, sa ciljem vršenja krivičnih dela terorizma i drugih krivičnih dela.

Opozicija u CG: Nemamo mi veze sa Dikićem!

Vanredna sednica parlamenta sazvana je na zahtev 28 poslanika.

"Širokov tražio ubistvo Đukanovića"

Mandić i Knežević su odluku o ukidanju imuniteta dočekali ispred zgrade parlamenta, a nakon toga su ušli u zgradu skupštine, gde će, kako su rekli, sačekati hapšenje.

Pošto je Skupština donela odluku o oduzimanju imuniteta Mandić I Knežević sa članovima tog saveza ušli su u zgradu parlamenta, a prilikom ulaska u plenaru salu došlo je do verbalnog, a zamalo i ozbiljnog fizičkog sukoba sa nekim poslanicima vladajućeg DPS-a, koji je sprečilo skupštinsko obezbeđenje.

Poslanici DF su, pošto se stanje smirilo, odlučili da ostaju u Skupštini čiji rad bojkotuju jer tvrde da izjašnjavanje građana na parlamentarnim izborima nije bilo slobodno zbog, kako ga zovu, lažnog državnog udara 16. oktobra.

Funkcioner tog saveza Predrag Bulatović rekao je da je od Skupštine tražio dozvolu da sa njima u parlamentu sve vreme budu novinari u slučaju dolaska policije i hapšenja Mandića i Kneževića.

Parlament je o ukidanju imunteta Mandiću I Kneževiću odlučio jednoglasno.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.