Uhapšeni načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora u Vodovodu i kanalizaciji

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 15:35

Uhapšeni načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora u "Vodovodu i kanalizaciji"

Načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj "Vodovoda i kanalizacije" Budva uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, prenose Vijesti.
Kako je saopšteno iz Uprave policije, A.M. i I.Đ. su privedeni Specijalnom državnom tužilaštvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Osnovano se sumnja da je A.M. krivično delo izvršio na način što je kao načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva, zloupotrebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilima koje koristi ta služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spreče redovno odvijanje saobraćaja, navodi se u sapštenju Uprave policije.
U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća "Vodovod i kanalizacija" aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povredili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva - Tivat. 
Prilikom dolaska na pomenutu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije je korišćena rotaciona signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva - Tivat u dužem vremenskog intervalu i sprečili redovno odvijanje saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.