Uhapšen osumnjičeni za ubistvo turista u Albaniji

Izvor: RTS, 05.Jul.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo turista u Albaniji

Albanska policija uhapsila je jednog od osumnjenih za ubistvo dvoje čeških državljana u planinskoj oblasti Tet na severu zemlje, popularnoj među evropskim turistima.
Češki turisti, Mihal Svatos (27) i Ana Kosinova (36), pronađeni su mrtvi u svom automobilu u petak u Prekalu, u regionu Dukađin, kod Skadra, oko 150 kilometara severno od glavnog grada Tirane, podseća Tanjug.
Osumnjičeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sokol Fran Mjacaj (25), uhapšen je pošto je za njim tragalo 350 policajaca.
Mjacaj je priznao da je ušao u vozilo dvoje čeških turista i pretio im automatskom puškom. Policiji je rekao da ih je, posle kraće vožnje i svađe, oboje ubio.
Mjacaj je posle zločina pobegao, ostavivši za sobom pušku i otiske prstiju, preneo je Rojters.
Izašao je iz zatvora pre mesec dana, gde je odslužio pet od 10 godina propisane kazne, zbog umešanosti u ubistvo 13-godišnjeg dečaka 2010. godine, tokom pokušaja krađe zlatnog lančića.
Ranije je albanska policija ponudila 30.000 evra za informaciju koja bi dovela do ubica čeških turista. 
Povodom ovog ubistva, francuska agencija AFP podsetila je da je troje čeških turista nestalo u Dukađinu 2001. i da se i dalje vode kao nestali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija: Uhapšen ubica dvoje čeških turista

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2015

Albanska policija uhapsila je danas osumnjičenog za ubistvo dvoje čeških državljana, u petak, u planinskoj oblasti Tet na severu zemlje, popularnoj među evropskim turistima.Češki turisti, Mihal Svatos (27) i Ana Kosinova (36), pronađeni su mrtvi u svom automobilu u petak u Prekalu, u regionu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.