Izvor: RTS, 09.Dec.2022, 11:50

Uhapšen crnogorski specijalni tužilac Saša Čađenović

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.
Čađenović je u pratnji inspektora doveden u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici na saslušanje, preneo je portal RTCG.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je jutros lišilo slobode specijalnog tužioca S. Č.", saopšteno je iz SDT-a.
Kako se navodi, sumnja se da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.
"Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDT: Specijalni tužilac osumnjičen da je 2020. pristupio “Kavačkom klanu”

Izvor: VOA, 09.Dec.2022

PODGORICA - Specijalno policijsko odjeljenje crnogorske policije, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), u petak je uhapsilo specijalnog tužioca Sašu Čadjenovića zbog sumnje za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih djela zloupotreba službenog položaja,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.