Izvor: B92, 01.Apr.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši ministar odbrane

Sofija -- Bivši bugarski ministar odbrane Nikolaj Conev uhapšen je jer je osumnjičen za pokušaj davanja mita jednom sudiji kako bi obustavio istragu o njemu.

"Uhapsili smo tri osobe, od kojih je jedna bivši ministar. Oni su osumnjičeni da su predložili mito istražiteljima", rekao je zamenik tužioca u Sofiji Roman Vasiljev. Conev je uhapšen zajedno s jednim bivšim visokim funkcionerom iz Ministarstva odbrane. Neimenovani zvaničnik je uhapšen u trenutku kada je davao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudiji 20.000 evra. Tu sumu mu je poslao Conev.

Ministarstvo je dodalo da je uhapšen i sudija.

Conev je u novembru prošle godine optužen za zloupotrebu položaja, tako što je naručio vojnu opremu od američke firme "MIC Indastriz". Tužilaštvo je ocenilo da je ta oprema suviše skupa. Koštala je 6,6 miliona evra.

Bugarska Vlada je u poslednjih nekoliko meseci pokrenula seriju operacija protiv korupcije u krugovima vlasti.

Ministar zdravlja Božidar Nanev prošle nedelje je podneo ostavku zbog optužbi zbog finansijskih malverzacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.