Uhapšen bivši ministar odbrane

Bivši bugarski ministar odbrane Nikolaj Conev uhapšen je jer je osumnjičen za pokušaj davanja mita jednom sudiji kako bi obustavio istragu o njemu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2010.

21:11

Default images

"Uhapsili smo tri osobe, od kojih je jedna bivši ministar. Oni su osumnjičeni da su predložili mito istražiteljima", rekao je zamenik tužioca u Sofiji Roman Vasiljev. Conev je uhapšen zajedno s jednim bivšim visokim funkcionerom iz Ministarstva odbrane. Neimenovani zvaničnik je uhapšen u trenutku kada je davao sudiji 20.000 evra. Tu sumu mu je poslao Conev.

Ministarstvo je dodalo da je uhapšen i sudija.

Conev je u novembru prošle godine optužen za zloupotrebu položaja, tako što je naručio vojnu opremu od američke firme "MIC Indastriz". Tužilaštvo je ocenilo da je ta oprema suviše skupa. Koštala je 6,6 miliona evra.

Bugarska Vlada je u poslednjih nekoliko meseci pokrenula seriju operacija protiv korupcije u krugovima vlasti.

Ministar zdravlja Božidar Nanev prošle nedelje je podneo ostavku zbog optužbi zbog finansijskih malverzacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: