Uhapšen Zdravko Mamić po poternici Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Zdravko Mamić po poternici Hrvatske

Zdravko Mamić, čelnik zagrebačkog FK Dinamo, uhapšen je danas u Međugorju, u Bosni i Hercegovini.

Agenciji Hina potvrđeno je da su Mamića uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) po međunarodnoj poternici Hrvatske, gde je prošle nedelje prvostepeno osuđen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u sportu.

"Policija je gospodina Mamića lišila slobode. On će tokom dana biti predat u nadležnost Suda BiH", rečeno je u SIPA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prema proceduri, za Mamića će Sud BiH utvrditi da li poseduje državljanstvo BiH, nakon čega će se on izjasniti da li se protivi izručenju Hrvatskoj.

Mamić je ranije u nekoliko javnih nastupa rekao da ne želi da ide u zatvor u Hrvatskoj, a kako se navodi, prema ustavnim odredbama BiH, vlasti te zemlje ne izručuju svoje državljane.

Zdravko Mamić je prošle nedelje, zajedno sa još tri osobe proglašen krivim i pravosnažno je osuđen na šest i po godina zatvora jer je oštetio FK Dinamo za 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona.

On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Pre izricanja presude, on je pobegao u Međugorje, a pre nekoliko dana Županijski sud u Osijeku izdao je nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu poternicu za njim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija BiH uhapsila Mamića!

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2018

Iako je bio u Međugorju u Hercegovini pošto ima i pasoš BiH, Zdravko Mamić je danas uhapšen od strane pripadnika SIPA...Hrvatska je izdala međunarodnu poternicu za Zdravkom Mamićem, na poslednjem suđenju je dobio presudu od 6 godina i 6 meseci zatvora, a nekada prvi čovek Dinama iz Zagreba je...

Nastavak na Sportske.net...

Zdravko Mamić uhapšen u Međugorju

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2018

Čelnik fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba uhapšen je po poternici Hrvatske zbog malverzacija u sportu Zdravko Mamić, čelnik zagrebačkog FK Dinamo, uhapšen je danas u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, javila je regionalna N1 tv, pozivajući se na svoja saznanja. Mamića...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.