U pucnjavi na Cetinju 11 mrtvih: Ubijena dva deteta; napadača ubio komšija? VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 16:48

U pucnjavi na Cetinju 11 mrtvih: Ubijena dva deteta; napadača ubio komšija? VIDEO/FOTO

U nezapamćenom masakru na Cetinju život je izgubilo 11 osoba. Među nastradalima je, prema poslednjim podacima, dvoje dece, ali i napadač.

U pucnjavi je ranjeno šest osoba, pišu crnogorski mediji. Četiri osobe su prebačene u Klinički centar Crne Gore, među njima i policajac kog je napadač upucao u glavu.

U petak nešto pre 22 sata oglasio se i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece", potvrdio je Brđanin i izrazio saučešće.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15:30 sati 34-godišnji muškarac V. B. sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozledama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja. Tom prilikom lišio je života još sedam osoba, a ranio šest", dodao je šef policije i naglasio kako zasad nije jasno što je ubicu podstaklo na taj čin.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen. Ubio ga je komšija, kako bi ga sprečio da usmrti još ljudi, pišu crnogorski mediji.

Redakcija "Kurira" stupila je u kontakt sa jednim čovekom sa Cetinja, koji je opisao kako se odvijala ova stravična nesreća, a crnogorski mediji su preneli da je napadač Vuk Borilović.

"Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, deca, starije žene, nije gledao u koga puca...Ubio je čak i mog druga automehaničara koji je slučajno naišao ulicom", kaže Cetinjanin.

On je potom dodao kako smatra da je Borilović bio u nervnom rastrojstvu.

"Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nekom nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani. Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je bukvalno pucao nasumično na ljude koji su se zadesili ispred domova, po ulici", rekao je potreseni čovek.

Kako sagovornik otkriva, Borilović je ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen.

"On je bio lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da verujemo da je ovo uradio", zaključio je očevidac.

Vlada Crne Gore je proglasila trodnevnu žalost povodom velike tragedije, objavio je crnogorski premijer Dritan Abazović na svom Telegram kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.