U padu Cesne poginuo pilot iz Beograda!

Izvor: Mondo, 24.Sep.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu Cesne poginuo pilot iz Beograda!

U nesreći u kojoj se srušila "Cesna 421" danas oko 13 časova u Bosni i Hercegovini na području planine Ozren, poginuo je pilot iz Beograda Nikola Aćimović, javljaju beogradski mediji.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Povređene su dve osobe, potvrđeno je "Novostima" u MUP-u Republike Srpske.

Srna saznaje da je lakše povređen Stefan Stevanović (19) iz Mladenovca, a teže Jaroslav Hortman (34) iz Stare Pazove.

Stevanović je vozilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Doboju, dok je teže povrijeđeni Hortman transportovan helikopterom.

Iz Direkcije za civino vazduhoplovstvo BiH ranije danas su kratko saopštili kako je prema njihovim informacijama avion sa tri osobe pao dok su bacali otrov - mamac za lisice na ovom području i da je jedna osoba poginula.

Portparol Centra javne bezbednosti u tom gradu Ljerka Stanimirović rekla je da je reč o letelici srpskih oznaka koja je bila angažovana na izbacivanju mamaca sa vakcinom protiv besnila, namenjenom lisicama u šumskim područjima.

Direktor srpskog Centra za istraživanje uzroka nesreće u civilnom vazduhoplovstvu Nebojša Petrović izjavio je Tanjugu da se radi o avionu tipa "cesna".

On je naveo i da za sada nije poznato ko je rentirao taj avion dodavši da će ti podaci, koji su dostupni biti poznati u narednoj fazi istrage koju sprovode kolege iz BIH.

Petrović je rekao i da je srpski Centar, odmah po dobijanju informacije o padu letilice kontaktirao kolege iz BIH i ponudio im svu pomoć iz svoje nadležnosti.

On je dodao i da će srpski Centar biti uključen, u saradnji sa kolegama iz BIH u naredne fazu istrage a koja se odnosi na uzroke pada letilice.

Beogradski mediji prethodno su javili da je u pitanju avion iz Smedereva.

Avion se srušio oko 13 sati, prenela je agencija Hina navodeći da su na mesto nesreće upućeni spasilački timovi.

Istraga tek treba da utvrdi razloge pada avona u kojem su, prema dostupnim inforacijama iz raznih izvora bile tri osobe.

Banjalučke "Nezavisne novine" pišu da je avion je bio u vlasništvu zemunske firme STS avijacija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.