U infektivnu kliniku u Zagrebu primljena dva pacijenta, sumnja se na koronavirus

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U infektivnu kliniku u Zagrebu primljena dva pacijenta, sumnja se na koronavirus

U zagrebačku infektivnu bolnicu "Dr Fran Mihaljević" primljena su dvojica muškaraca zbog sumnje na koronavirus, saopštio je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.
Kako navodi Indeks, Vili Beroš je rekao da za sada nemaju ozbiljnijih zdravstvenih problema, a da li su zaraženi koronavirusom saznaće se u večernjim satima. U tijeku su pregledi i testiranja.

"Jedan je bio u Kini proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mjesec dana te je tamo imao nekakvu virusnu upalu i ozdravio je. No, vratio se i opet počeo kašljati. Drugi je Kinez koji je došao iz Belgije, a čija je mama bila u Kini. Ona je zdrava, a on sad ima nekakvu virozu", rekao Beroš.
Verovatno će biti stavljeni u izolaciju dok se tačno ne utvrdi od čega boluju, prenosi Indeks.
"Ne moraju ništa značiti njihovi simptomi, ali teoretski sve je moguće. Ne treba dizati paniku", poručio je hrvatski ministar.
Nekoliko testiranja sprovedeno je do sada u Hrvatskoj, ali niko nije bio pozitivan na koronavirus.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacijenti iz zagrebačke bolnice 'nemaju koronavirus'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2020

Hrvatski državljanin, koji je 8. veljače hospitaliziran u Zagrebu, nema koronavirus, javili su hrvatski mediji. Hrvatski državljanin, koji je čekao rezultate testiranja, bio je mjesec dana u Kini, a nakon povratka počeo je kašljati te mu se lagano povisila temperatura. Kući je 8. veljače pušten...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dvojica pacijenata u Zagrebu nemaju koronavirus

Izvor: RTS, 08.Feb.2020

Nakon obavljenih testova potvrđeno je da dvojica pacijenata koji su primljeni u infektivnu bolnicu "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu nemaju koronavirus. . Stigli su rezultati, nijedan primljeni muškarac u zagrebačku bolnicu nema...

Nastavak na RTS...

Dvojica muškaraca u Zagrebu u bolnici zbog sumnje na koronavirus

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2020

Dvojica muškaraca smeštena su u zagrebačkoj infektivnoj klinici zbog sumnja da su zaraženi koronavirusom, rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš..."Reč je o jednom hrvatskom državljaninu koji se juče vratio iz Kine, gde je boravio mesec dana i preboleo virozu. Po povratku u Hrvatsku razvio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.