U durmitorskim selima sneg devet metara

Izvor: Mondo, 20.Apr.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U durmitorskim selima sneg devet metara

Durmitorska sela Tepca i Mala Crna Gora i dalje se nalaze u snežnoj blokadi, a radnici komunalnog preduzeća Žabljak krenuli su u akciju otvaranja puta za Tepca, udaljenog sela u kanjonu Tare.

Direktor komunalnog preduzeća Radenko Radulović kaže da je njihova utovarna lopata očistila sneg sa oko dva kilometra puta, sve do trenutka kada je njegova visina prešla domašaj krana utovarne lopate, pišu "Vijesti"

"Preostalo je nekih 700 metara puta na kome je sneg sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veći. Naša mehanizacija više nije mogla da deluje pa smo angažovali kombinovanu mašinu boljih karakteristika", kazao je Radulović.

Vučni voz žabljačke firme "Zeković gradnja" dovezao je mašinu do ulaska u kanjon, a očekuje se da će posao biti završen za dva, tri dana.

"Ovde gde smo trenutno sneg je visok oko devet metara. U ovakvim okolnostima prinuđeni smo da sneg uklanjamo etapno. Utovarna lopata, na oko dva metra visine napravi platformu na snegu na koju se guseničar penje kako bi mogao da deluje od vrha do dna nameta. Jeste sporo ali imamo volje i strpljenja" kazao je Lazar Zeković.

Snegočistači Komunalnog preduzeća očistili su najveći deo puteva pa se do većine sela može automobilom.

Još uvek je neprohodno prema najudaljenijim selima, a razlog je ogroman sneg koji se na trasama puta još uvek meri metrima visine, pišu "Vijesti".

(MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.