U RS novih 17 slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 243

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2020, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U RS novih 17 slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 243

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 časa registrovano još 17 osoba pozitivnih na koronavirus. Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić izjavio je da se ukupan broj zaraženih popeo na 243.

Tokom jučerašnjeg dana još dve osobe su se oporavile od koronavirusa, tako da se do sada od infekcije ovim virusom oporavilo ukupno 13 osoba.

Od ukupnog broja novih slučajeva osam je žena i devet muškaraca.

Radi se o četiri osobe su iz Bijeljine, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << po dve iz Kotor Varoša, Istočne Ilidže i sa Pala, a po jedna iz Banjaluke, Milića, Zvornika, Šekovića, Mrkonjić Grada, Teslića i Ribnika.

"Osam osoba je iz porodičnog klastera, šest se zarazilo u direktnom kontaktu sa osobama pozitivnim na koronavirus, a troje su bili pacijenti bolnice u Federaciji BiH, gde su se zarazili od medicinskog osoblja i sad se zbrinjavaju", kazao je ministar zdravlja RS.

Prema njegovim rečima u UKC u Banjaluci nalazi se 41 osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Na respiratoru je šest osoba.

U karantinu u Studentskom centru u Banjaluci smešteno je 85 osoba, a u Đačkom domu u Bijeljini pet osoba i svi su dobrog zdravstvenog stanja.

U Federaciji BiH osam novih slučajeva

U Federaciji BiH registrovano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Četiri slučaja registrovana su u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo (KCUS), reč je o tri osobe iz Zenice i jednoj iz sarajevskog naselja Ilidža.

Urađeno je i retestiranje osobe iz Goražda, koja je i dalje pozitivna na koronavirus.

Četiri slučaja zabeležena su i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a na korona virus pozitivne su dve osobe iz Mostara i po jedna osoba iz Jablanice i Čitluka.

U celoj BiH do sada je registrovano 448 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 13 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U RS novih 17 zaraženih korona virusom, ukupno 243

Izvor: Danas, 01.Apr.2020

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 časa registrovano još 17 osoba pozitivnih na korona virus.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.