U Podgorici sednica Episkopskog saveta SPC Crne Gore: Do Badnjeg dana strategija odbrane hramova?

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici sednica Episkopskog saveta SPC Crne Gore: Do Badnjeg dana strategija odbrane hramova?

Sednica Episkopskog saveta SPC Crne Gore počela je danas u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, povodom usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti Sednica Episkopskog saveta SPC Crne Gore počela je danas u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, povodom usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti, navodi Blic. "Narod traži nešto od nas, da izađemo sa nekim programom, zato se danas održava sednica Episkopskog saveta Crne Gore, koja je počela liturgijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u 9 sati u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici", rečeno je za taj list iz Mitropolije crnogorsko-primorske. Nakon sednice biće izdato saopštenje. Juče su vernici protestovali zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti koji omogućava vladi Crne Gore da oduzme imovinu Srpske pravoslavne crkve na crnogorskoj teritoriji.PODGORIČKI MEDIJI: DO BADNjEG DANA STRATEGIJA ODBRANE HRAMOVA Mitropolija crnogorsko-primorska (MPC) napraviće do Badnjeg dana strategiju odbrane hramova SPC, nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja, čijom primenom bi mogla biti dovedena u pitanje imovina Mitropilije, pišu podgoričke Vijesti. “Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve”, rekao je za taj list sagovornik iz MCP-a. Episkop budimljansko-nikšicki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći izmedu četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju “odbori i bratstva za odbranu svetinja”. Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na “važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu”, navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Demokratski front će ubuduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je “Vijestima”.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Crna Gora: Sastanak episkopa nakon usvajanja zakona

Izvor: Danas, 28.Dec.2019

Sednica Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve (SPC) Crne Gore počela je nešto iza 13 sati danas u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, povodom usvajanja "diskriminatorskog" Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.