U Hrvatskoj niče još jedan Tuđmanov spomenik

Izvor: Mondo, 28.Maj.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj niče još jedan Tuđmanov spomenik

Na osiječkom Trgu slobode postavljen je spomenik Franji Tuđmanu, a u četvrtak će biti i svečano otkriven, pred održavanje drugog kruga lokalnih izbora, u nedelju 2. juna.

Spomenik će otkriti Krešimir Bubalo, iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDŠB), koji se u drugom krugu bori za novi mandat gradonačelnika.

Očigledno da se Bubalo odlučio da se posluži trikom koji Željku Kerumu, gradonačelniku Splita koji je ispao iz izborne trke, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspeo.

Iako iz gradske vlasti najavljuju da otkrivanje spomenika Tuđmanu nema nikakve veze s lokalnim izborima, s obzirom da je ceremonija otvaranja upriličena samo par dana uoči drugog izbornog kruga, u takve je tvrdnje teško poverovati, piše hrvatski portal “Index.hr”.

Bubalov protivkandidat u drugom krugu izbora je Ivica Vrkić, kandidat vladajuće Kukuriku koalicije.

Inače, u Splitu je spomenik Tuđmanu otkriven 17. maja pred prvi krug lokalnih izbora, na inicijativu tadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, koji se nije plasirao u drugi krug izbora.ž

Spomenik je ubrzo po otkrivanju dobio i 24-satnu zaštitu policije, pošto su stigle dojave da bi mogao biti devastiran, a i na samoj ceremoniji otkrivanja bilo je manjih incidenata jer je bilo građana koji su se protivili tom činu.

(Tanjug, foto: printscreen, YouTube)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.