• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvatskoj niče još jedan Tuđmanov spomenik

Na osiječkom Trgu slobode postavljen je spomenik Franji Tuđmanu, a u četvrtak će biti i svečano otkriven, pred održavanje drugog kruga lokalnih izbora, u nedelju 2. juna.

Spomenik će otkriti Krešimir Bubalo, iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDŠB), koji se u drugom krugu bori za novi mandat gradonačelnika.

Očigledno da se Bubalo odlučio da se posluži trikom koji Željku Kerumu, gradonačelniku Splita koji je ispao iz izborne trke, nije uspeo.

Iako iz gradske vlasti najavljuju da otkrivanje spomenika Tuđmanu nema nikakve veze s lokalnim izborima, s obzirom da je ceremonija otvaranja upriličena samo par dana uoči drugog izbornog kruga, u takve je tvrdnje teško poverovati, piše hrvatski portal “Index.hr”.

Bubalov protivkandidat u drugom krugu izbora je Ivica Vrkić, kandidat vladajuće Kukuriku koalicije.

Inače, u Splitu je spomenik Tuđmanu otkriven 17. maja pred prvi krug lokalnih izbora, na inicijativu tadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, koji se nije plasirao u drugi krug izbora.ž

Spomenik je ubrzo po otkrivanju dobio i 24-satnu zaštitu policije, pošto su stigle dojave da bi mogao biti devastiran, a i na samoj ceremoniji otkrivanja bilo je manjih incidenata jer je bilo građana koji su se protivili tom činu.

(Tanjug, foto: printscreen, YouTube)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image