U Crnoj Gori ukupno 105 obolelih, u Sloveniji 802, u Hrvatskoj 867 zaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori ukupno 105 obolelih, u Sloveniji 802, u Hrvatskoj 867 zaraženih

U Crnoj Gori je potvrđeno još 14 osoba koje su zaražene koronavirusom, tako da je ukupno 105 obolelih osoba. Od poslednjeg preseka analizirano je 115 uzoraka, navodi RTCG.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6.262 osobe.

Najviše zaraženih, 38, je u Podgorici, zatim u Tuzima, 33, u Baru ih je desetoro.

Zaraženo 10 zdravstvenih radnika

Koronavirusom u Crnoj Gori do sada je zaraženo 10 zdravstvenih radnika - šest lekara i četiri medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sestre, dok je 237 njih u kućnoj izolaciji, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Svi oni su, tvrdi se, virusu bili izloženi izvan radnog mesta.

"U kućnoj izolaciji se nalazi 237 zdravstvenih radnika od kojih je gotovo 40 odsto izolovano iz razloga što su u prethodnom periodu boravili na usavršavanju u inostranstvu", navodi se u saopštenju IJZ objavljenom na zvaničnom tviter nalogu.

U Sloveniji 46 novozaraženih, ukupno 802

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Sloveniji povećan je za 46 i sada su ukupno zaražene 802 osobe, saopštio je portparol vlade za pandemiju Jelko Kacin.

Dodao je da je reč o vaničnom podatku za juče do ponoći.

Kacin je objavio da do sada ukupno umrlo 15 osoba zaraženih korona virusom, od čega su dva inficirana umrla u ponedeljak, a još dva jutros.

Juče je u Sloveniji testirano 1.125 osoba i kod njih 46 rezultat testa bio je pozitivan na koronavirus, kazao je Kacin i dodao da je do sada u Sloveniji testirano ukupno 22.474 osoba.

U Hrvatskoj 77 novoobolelih, ukupno zaraženo 867 osoba

U Hrvatskoj su do danas potvrđene 77 novozaražene osobe korona virusom, što je ukupno 867, dok se istovremeno oporavilo 67 osoba.

Na redovnoj konferenciji za novinare ministar Vili Beroš je rekao da juče nije bilo novih preminulih.

Na respiratoru je, prema tim podacima, 27 pacijenata.

Od danas u Zagrebu testiranje na virus iz automobila

U Zagrebu je od danas moguće testirati se na korona virus iz automobila, što će ubrzati i povećati broj testiranih osoba.

"Povećani broj testiranja najbolja je mera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja u Zavodu uveliko doprineti bržem otkrivanju zaraženih osoba", rekli su iz Nastavnog zavoda za javno zdravlje "Dr. Andrija Štampar".

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava nivo bezbednosti i osobe koja se testira i zdravstvenog radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.