Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2020, 20:48

U Crnoj Gori još tri osobe preminule od koronavirusa, 94 novozaraženih

U Crnoj Gori su danas još tri osobe preminule od koronavirusa, dok je registrovano 94 novozaraženih.

Od sredine juna ukupno je umrlo 26 osoba, a 1.861 je aktivnih slučajeva.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore izjavio je na sednici Nacionalnog kordinacionog tela da je ponosan na pravovremene i blagovremene mere koje to telo propisuje.

On je rekao da te mere mogu da smetaju samo onima koji su od prvog dana tvrdili da virus ne postoji, da nema problema od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pandemije i da je sve jedna izmišljena priča.

"Sada kada je većini građana Crne Gore jasno o čemu se radi, sada ove mere i blagovremene poteze NKT pokušavaju da prebace na politički teren. Ne interesuje nas nikakav politički teren, već isključivo zdravlje građana Crne Gore. Ovi pokušaji biće apsolutno bezuspešni", rekao je Eraković.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravle Crne Gore (IJZCG) Senad Begić rekao da situacija ne izmiče kontroli.

"Svi kao društvo vrlo dobro znamo što treba da činimo. Nema potrebe čekati rešenje zdravstveno-sanitarne inspekcije. Ako dobijete poziv od epidemiloga i ako ste identfikovani kao kontakt, vaša je obaveza da ostanete u kući i obavestite porodicu, poslodavca i prijatelje", rekao je Begić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.