U Crnoj Gori drastično raste broj obolelih, četvrtina testiranih pozitivna

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2020, 19:17

U Crnoj Gori drastično raste broj obolelih, četvrtina testiranih pozitivna

Institut za javno zdravlje Crne Gore je danas saopštio da je od 2.000 PCR uzoraka poslatih na obradu u Nemačku, čak 475 pozitivno na koronavirus.

Institut je testove poslao u Nemačku jer u Crnoj Gori nema dovoljno kapaciteta te se na rezultat testa čeka i po sedam dana.

Osim rezultata iz Nemačke, danas su registrovana još 64 novozaražena, tako da je ukupan broj aktivnih slučajeva 1.453.

Većina novoobollih su, kako se navodi, kontakti prethodno registrovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << slučajeva.

Od sredine juna umrlo je 16 osoba, a 33 su se oporavile.

Poređenja radi, u Crnoj Gori je prošlog četvrtka, 9. jula, za dan bilo registrovano 59 zaraženih i bilo je aktivno 680 slučajeva, a od sredine juna do tada je bilo deset umrlih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori drastično raste broj obolelih, četvrtina testiranih pozitivna

Izvor: Danas, 14.Jul.2020

Institut za javno zdravlje Crne Gore je danas saopštio da je od 2.000 PCR uzoraka poslatih na obradu u Nemačku, čak 475 pozitivno na korona virus.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.