Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BIH traži od Švajcarske izručenje Elfete Veseli

Tužilaštvo BiH uputilo je zahtjev institucijama Švajcarske za izručenje Elfete Veseli, osumnjičene za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Istraga protiv Elfete Veseli vodi se u Posebnom odjeljenju za ratne zločine, a osumnjičena je da je u julu 1992. godine u svojstvu pripadnika Armije RBiH u mjestu Kamenica u opštini Zvornik počinila svirepo ubistvo nožem dvanaestogodišnjeg dječaka srpske nacionalnosti.

Istovremeno, Tužilaštvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza radi otkrivanja i procesuiranja drugih osoba koje imaju komandnu odgovornost u okviru zločina za koji se tereti osumnjičena.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UBISTVO SRPSKOG DEČAKA Tužilaštvo BiH traži izručenje zbog zločina iz 1992. godine

Izvor: Blic, 05.Nov.2015

Tužilaštvo BiH uputilo je putem Ministarstva pravde BiH zahtev institucijama Švajcarske za izručenje Elfete Veseli (55), osumnjičene za krivično delo ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva...Istraga protiv Elfete Veseli vodi se u Posebnom odeljenju za ratne zločine, a osumnjičena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.