Teška noć za područje hrvatske opštine Dicmo, poplavljene saobraćajnice, voda prodrla u kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2021, 10:51

Teška noć za područje hrvatske opštine Dicmo, poplavljene saobraćajnice, voda prodrla u kuće

U hrvatskoj opštini Dicmo, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zbog obilnih kiša i stvaranja bujica evakusano je više kuća, a Petar Maretić, načelnik te opštine, kaže da je problem nastao kada, su "neki neodgovorni pojedinci barijerama blokirali oticanje bujičnih voda".

Nevreme praćeno obilnom kišom koje je juče zahvatilo cetinski kraj, najteže je pogodilo područje Dicma, gde su se s okolnih brda i planina slile velike količine vode. Poplavljene su saobraćajnice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polja, voda je prodrla u kuće, a deo stanovništva je efakusan, prenela HTV.

"Problem je što su neki neodgovorni pojedinci uzurpirali deo bujice i stvorili su barijere koje su sprečile da ta bujica otoče. Neke smo večeras prisilno uklonili...", rekao je Maretić.

U Metkoviću su na snazi pripremne mere osbrane od poplava.

Redovne mere proglašavaju se kada vodostaj Neretve dosegne tri metra, a vanredne kada je tri metra i 40 centimetara.

Kakva će situacija biti narednih dana, najviše zavisi od padavina, ali i ispuštanja vode iz akumulacionog jezera Jablanice u Hercegovini - koje je puno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.